DMS bij Human Resources

Een DMS biedt veel verschillende voordelen vanuit een zakelijk perspectief. Vooral bij Human Resources kan enorm worden geprofiteerd.

Tekorten aan geschoolde werknemers, hoge omzet en een groeiende vraag naar werknemers maken het voor HR-afdelingen tegenwoordig steeds moeilijker om geschikt personeel voor hun bedrijf te vinden. Bovendien is er een steeds groter wordende stroom van administratieve taken die de afdelingen ervan weerhoudt daadwerkelijk personeel te werven en te bemannen. Een documentbeheersysteem biedt verlichting op verschillende niveaus. Het gebruik van een dergelijk systeem vermindert niet alleen de administratieve inspanningen, maar biedt ook functies die de werkelijke taken ondersteunen. Om te slagen in de "oorlog van talent" moeten bedrijven tegenwoordig veel meer doen, gewoon wachten op de juiste toepassing.

Op zoek naar proactieve aanvragers

Ze moeten eerder proactief handelen en geschikte talenten vinden en aanspreken. Veel bedrijven maken al gebruik van geschikte platformen voor sollicitantenbeheer om hun wervingsprocessen te automatiseren en te centraliseren, maar dit omvat niet het genereren van gegevens en gegevensbeheer. (zie Elke Witmer-Goßer op 23.08.2019 op cloudcomputing-insider.de) Uitnodigingen voor interviews, annuleringen of contracten kunnen bijvoorbeeld niet automatisch worden gemaakt en het hele wervingsproces is vertraagd. Een DMS kan deze kloof rendabel dichten en dus veel tijd besparen. En dat is precies wat bedrijven moeten doen. Volgens een onderzoek van de softwareprovider Softgarden heeft 42,5% van de ondervraagde kandidaten al minstens één keer een aanvraag geannuleerd omdat het bedrijf niet snel genoeg op de aanvraag heeft gereageerd. Daarom moeten bedrijven vandaag snel handelen.

Geautomatiseerde creatie van documenten

Een DMS helpt dit door uitnodigingen rechtstreeks aan geschikte sollicitanten aan te bieden, of contracten kunnen automatisch worden aangemaakt en digitaal ondertekend door beide partijen onmiddellijk na een succesvol sollicitatiegesprek. Nog meer documenten kunnen vervolgens snel en gemakkelijk worden gemaakt wanneer dat nodig is. Denk maar aan privacyverklaringen en dergelijke, die een nieuwe medewerker moeten ondertekenen. Op dezelfde manier kan het gebruik van een DM-systeem veel fouten verminderen. Als documenten automatisch worden gemaakt, worden de gegevens overgedragen van de onderliggende documenten. Als dit handmatig gebeurt, kunnen transmissiefouten het irritante resultaat zijn. Ook hebben niet enkele bedrijven het contract uitbesteed aan externe dienstverleners. Met automatische documentcreatie kunnen bedrijven veel externe bestellingen terug in hun eigen huis krijgen, wat logisch is vanuit het oogpunt van kosten- en gegevensbeveiliging.

DMS zorgt voor een moderne werkplek

Uiteindelijk kan een bedrijf echter ook zijn eigen imago enorm verbeteren met behulp van een DMS. Op de lijst van de belangrijkste factoren voor een baan blijft het verlangen naar moderniteit bij sollicitanten zich ontwikkelen. Dus werkgevers moeten niet alleen voorzichtig zijn om een opwindend en bevredigend baanaanbod te doen, maar vandaag moeten de basisvoorwaarden in de baan kloppen. Een moderne werkplek met moderne applicaties verbetert het imago van het eigen bedrijf aanzienlijk en kan uiteindelijk beslissend zijn voor de beslissing van een werknemer voor of tegen een baan.

25 september 2019

Start uw DMS selectie

Ontdek welke DMS systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw DMS selectie: DMS systemen worden over het algemeen niet ontwikkeld voor specifieke sectoren. Toch is het belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens de zoektocht naar de juiste software. Leveranciers met ervaring in uw branche snappen sneller uw bedrijfsprocessen waardoor de implementatie soepeler verloopt.

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s) (optioneel)

Waar gaat u het DMS systeem vooral voor gebruiken?

Wilt u het DMS systeem integreren met andere software?

Hoeveel tijd wilt u uittrekken voor de implementatie van het DMS?

Overige vragen

Moet het DMS mobiel beschikbaar zijn?
Moet het DMS offline kunnen werken?
Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging in Nederland?
CRM leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

  • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
  • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden DMS leveranciers die het best passen bij uw onderneming
  • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
  • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

Hoe lang moet een document worden bewaard?

De kwestie van bewaartermijnen voor documenten is uiteindelijk altijd een wettelijke vereiste. Hoe documentenbeheer u kan helpen hieraan te voldoen.

Lees verder

DMS-markt blijft groeien

De DMS-markt is booming en blijft groeien. De toonaangevende DMS-providers konden hun omzet met ongeveer 18% verhogen in vergelijking met het voorgaande jaar.

Lees verder