DMS-markt

DMS-markt blijft groeien

De DMS-markt is booming en blijft groeien. De toonaangevende DMS-providers konden hun omzet met ongeveer 18% verhogen in vergelijking met het voorgaande jaar.

Voor het transparantieverslag werden de 16 toonaangevende DMS-aanbieders onderzocht op hun successen vorig jaar. Hierdoor konden ze hun omzet met ongeveer 18% verhogen in vergelijking met het voorgaande jaar en realiseerden ze wereldwijd meer dan drie miljard euro.

De vraag van bedrijven blijft groot

De sterke groei van deze providers op het gebied van DMS is vooral te wijten aan het feit dat steeds meer bedrijven hun bedrijfsprocessen gaan digitaliseren. Veel van deze bedrijven hebben voor het eerst een documentbeheersysteem in hun structuren geïntroduceerd of hebben hun bestaande systeem uitgebreid met extra functies. Vooral kleine en middelgrote bedrijven vertrouwen vaker op de hulp van externe dienstverleners omdat ze niet over de middelen beschikken om een implementatie volledig onafhankelijk uit te voeren. In de meeste gevallen worden ze geconfronteerd met de vraag welk systeem het juiste is voor hun bedrijf en welke service ze nog moeten gebruiken naast het beschikbaar stellen van het systeem. (vergelijk ibid.)

Trend al merkbaar in 2015

Er was een significante trend in de DMS-markt. Net als in andere toepassingsgebieden neemt het concept van software-as-a-service (SaaS) of cloud computing nog steeds toe. Naast de applicaties levert de softwareprovider ook de IT-infrastructuur als een service op internet. Meer dan 20% van ECM / DMS-providers bieden al gestandaardiseerde SaaS-oplossingen. Aangezien de vraag naar en de huidige acceptatie van dergelijke oplossingen zeer hoog zijn, zullen dienovereenkomstig veel providers de komende jaren volgen. Vooral op het gebied van e-mailbeheer, webcontentbeheer, documentbeheer, archivering en samenwerkingsbeheer is volgens een studie van Trovarit de vraag bijzonder groot. Deze studie uit 2015 verklaarde verder dat slechts 5% van de onderzochte bedrijven een ECM-systeem als SaaS-oplossing gebruikte. Nog eens 9% had in hetzelfde jaar concrete investeringen op dit gebied gepland.

SaaS-oplossingen bieden veel voordelen

Het is niet verrassend dat de markt blijft groeien en blijft groeien. Aangekomen in 2019 zien veel leveranciers aanzienlijke winst en de vraag naar SaaS-oplossingen lijkt zich te blijven ontwikkelen. En dat is meer dan begrijpelijk gezien de voordelen van cloudoplossingen. E-mails, workflows of documenten kunnen veel beter en flexibeler en geografisch onafhankelijk worden georganiseerd dan ooit tevoren. Via mobiele applicaties kan een bedrijf aanzienlijke waarde behalen met SaaS-oplossingen. Daar komt nog bij dat er geen behoefte is aan een speciale IT-infrastructuur. Alleen een snelle en brede internetverbinding moet worden gegeven.

16 september 2019

Lees meer over:
DMS SaaS Cloud ECM Documentbeheer

Start uw DMS selectie

Ontdek welke DMS systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw DMS selectie: DMS systemen worden over het algemeen niet ontwikkeld voor specifieke sectoren. Toch is het belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens de zoektocht naar de juiste software. Leveranciers met ervaring in uw branche snappen sneller uw bedrijfsprocessen waardoor de implementatie soepeler verloopt.

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s) (optioneel)

Waar gaat u het DMS systeem vooral voor gebruiken?

Wilt u het DMS systeem integreren met andere software?

Hoeveel tijd wilt u uittrekken voor de implementatie van het DMS?

Overige vragen

Moet het DMS mobiel beschikbaar zijn?
Moet het DMS offline kunnen werken?
Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging in Nederland?
CRM leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

  • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
  • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden DMS leveranciers die het best passen bij uw onderneming
  • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
  • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

DMS bij Human Resources

Een DMS biedt veel verschillende voordelen vanuit een zakelijk perspectief. Vooral bij Human Resources kan enorm worden geprofiteerd.

Lees verder

Hoe lang moet een document worden bewaard?

De kwestie van bewaartermijnen voor documenten is uiteindelijk altijd een wettelijke vereiste. Hoe documentenbeheer u kan helpen hieraan te voldoen.

Lees verder